Підживлення винограду мінеральними та мікродобривами

Удобрення винограду

Підживлення винограду потребує від агронома неабиякої пильності та навичок. Виноград – дуже корисний продукт харчування. В соку винограду міститься велика кількість фруктози, глюкози, органічних кислот легко засвоюється організмом, а також мікроелементів. Калорійність 60 – 150 ккал/100г.

Винограду, як і всім рослинам для свого нормального росту та розвитку, необхідно забезпечення визначеною кількістю елементів живлення на протязі всього періоду вегетації. Найбільшу необхідність в підживленні виноград відчуває перед цвітінням, під час зв’язування та перед дозріванням ягід. Особливо важливою, можна назвати підживлення перед цвітінням, коли кущ вживає найбільшу кількість поживних речовин, для формування суцвіття. Дослідження багатьох років показують, що для формування врожаю 100 ц/га ягід винограду необхідно: N- 65 кг/га, P2O5 – 20 кг/га, K2O – 60 кг/га, CaO – 100 кг/га, MgO – 40 кг/га, Mn – 250-400 г/га, B – 25-60 г/га, Zn – 90-160г/га, Co – 7 г/га, Mo – 0,25-1 г/га, Cu – 20-60 г/га. Звичайно, не в кожному винограднику грунт  має таку кількість  макро- та мікроелементів.

Позакореневе підживлення винограду

На даний момент, кращою формою мікроелементних добрив признана – хелатна. Найбільш ефективним способом внесення хелатних мікроелементів вважається позакореневий спосіб підживлення. В даного способу цілий ряд переваг:

  • рослини дуже швидко засвоюють мікроелементи (хелатні добрива після обприскування листів швидко поглинаються, та результат помітний на 2-3 день). В оптимальних умовах, вже через 3-5 годин, листя вбирає до 50% елементів живлення;
  • елементи засвоюються фактично повністю, що неможливо при вбиранні з грунту;
  • позакореневе живлення менш трудомістке, так як в основному виконується разом з внесенням засобів захисту рослин.

Хелатне мікродобриво яке може задовільнити потреби кукурудзи це Інтермаг Аміно Ультра Cu-24. Мідь, що знаходиться в хелатній формі є доступною для культури та швидко поглинається.

Позакореневе підживлення винограду підсилює фізіологічні процеси в рослини, в результаті чого інтенсивніше відбувається  й кореневе підживлення. Тим самим вона не замінює, а лише доповнює кореневе живлення. В результаті використання мікроелементних добрив, компанії «Інтермаг», на виноградних плантаціях ДП «Садовод» (м. Севастополь) був отриманий приріст врожаю винограду сорту Аліготе – 17 ц/га та цукровості – 1,5%, а на сорті Каберне біля 2,5 ц/га.

Концентрація та норма елементів живлення залежить від віку куща, родючості ґрунту, погодних умов, забезпечення основними елементами та багатьох інших факторів. Тому, на кожному етапі використовування добрив від компанії «Інтармаг», наші спеціалісти забезпечать інформаційно-консультаційним супроводом, намагаючись максимально допомогти Вам в досягненні бажаного рівня врожаю.

Підпішіться на розсилку щоб дізнаватися про наявність добрив та актуальні ціни першими!

    Call Now Button